Avui he anat a l'FNAC a comprar un regal d'aniversari per a la meva mare. Era un llibre que havia consultat ja abans per internet. A la web de la botiga sortia llistat com a disponible. M'he dirigit al mostrador de la planta de literatura i he preguntat. Un noi amb una cara de llegit i instruit en els clàssics que feia feredat ha teclejat a l'ordinador i amb cara de neandertal confós m'ha dit que "está agotado"; que, ep, sona molt millor que dir "no lo tenemos", no ho oblideu. Amb cara de pocs amics he preguntat per un altre títol de temàtica similar del mateix autor. ''También está agotado", ha balbucejat. Emprenyat com una mona he acabat escollint La Barcelona Tràgica, d'Andreu Martín. Prou bona pinta i nom com per no perdre més temps renegant i remugant allà dins.
Més enllà del relat, que de fet, no deixa de ser purament anecdòtic -la incompetència manifesta dels dependents de la majoria de botigues d'abast renaixentista, o altrament conegudes com a megastores, ja no ens vé de nou, per trist que això sigui. Vull dir, estaria força bé que enlloc d'un titulat de pacotilla llec en la secció que representi i que només sap teclejar amb certa eficiència en un teclat, et pogués atendre algú il·lustrat en la matèria que l'ocupi-, el que vull criticar és la inconnexió entre internet i la realitat. Sí, internet és en bona part realitat, pensareu, però sembla que no és pas així per a l'FNAC.
I ho dic tant vehementment perquè no és el primer cop que em trobo en una situació similar en aquesta botiga. Per alguna extranya raó no et pots pas fiar del que hi digui a la plana web. Pot ser que ho tinguin, pot ser que no ho tinguin. Ah, misteri! I com ho saps? O bé trucant, o bé anant-hi. Si, generalment pots comprar el producte per internet, però llavors t'has d'esperar més d'una setmana, o uns quants dies. Tant hi fa. I no em dóna la gana.
I esclar, llavors un es pregunta on coi és el llibre? ¿El tenen per enviar-lo per internet, però no per vendre'l físicament? Ja em perdonaran, senyors de la FNAC, però quin cony de broma de merda és aquesta? O el tens per tot o no el tens. Que et diguin, miri, el tenim al magatzem, a la central, el que sigui, i ens arribarà en ics dies. D'acord. Però no pot ser que el pugui comprar online però físicament "estigui esgotat".
No fotem, home, no fotem! Spain is different, diuen. I tant. Europa comença als Pirineus, diuen. Ja tenen raó, ja. Segur que a França l'FNAC funciona com Déu mana.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
5 comentarios:
Doncs jo mai he tingut cap problema amb la FNAC. Sempre he mirat per internet el catàleg, he vist que el disc que em volia comprar el tenien i he anat al triangle i allà hi era. Deus ser gafe, potser!
Compte! La música és senzilla i està a l'abast de tothom. Els retardats que t'atenen coneixen Depeche Mode, Muse i La Polla Records. Ara bé, literatura és literatura, no li parlis de Txopenhauer a un pobre imbècil que està allà currant a desgana per 800 euros el mes. La literatura va apart. Jo tampoc he tingut problemes amb la música.
I no has pensat mai que es possible que tinguen un magatzem principal a on estiga tot el material i que, d'alguna manera, es inpossible que tinguen TOT a una tenda? En part t'entenc, però en part no. Saps de sobres que tens l'opció de trucar per a informar-te, per si de cas.
A més a més, d'entrada, la web ja ens avisen en la própia tenda que va una mica apart de la tenda física. Aixó passa en l'FNAC i en totes les superfícies similars.
I, d'altra banda, no crec que pel fet de que tingueren a un llicenciat (o si vols un catedràtic) en lliteratura, la incompetència que menciones anara a canviar. Si hi ha una mala organització, ja pot estar l'Antonio Gala com a dependent a l'FNAC que no ih haurà una merda.
Això darrer també és cert... sí.
Putos dialectos del castellano, a veces son dificiles de entender.
Publicar un comentario